petak, 27. siječnja 2017.

Šnicle u sosu


Sastojci:
  • 6 šnicli
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika sitne, mlevene paprike
  • prstohvat bibera
  • 1 kašičica senfa
  • 1 – 2 kašike brašna zavisno koliko gusto želite da dobijete ili količinu sosa
  • 2 čaše vode
  • peršun, bosiljak, ruzmarin, origano ( začini po želji )
  • 100 – 150 ml neutralne pavlake ( pavlaka za kuvanje )

Priprema:
Šnicle malo izlupati pa poslagati u vatrostalnu ili keramičku posudu.
Preliti čašom vode, dodati ulje  i poklopiti pa staviti u rernu da se peče 60 minuta.
Aako nemate poklopac to možete uraditi i sa folijom.
Preostaloj vodi dodati brašno ( kašiku ili dve, ko kakav sos više voli ), dodati crvenu papriku, sušene začine, neutralnu pavlaku  i senf pa dobro umutiti.
Posle sat vremena pečenja u rerni meso izvaditi pa preliti ovom mešavimom, prodrmati posudu, da svuda prodje i da se sjedini sa onom vodom i uljem u kojem se peso peklo.
Vratiti u rernu otklopljeno još sat vremena.
Poslužiti toplo uz prilog po želji.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar