ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Teleći ragu s maslinama



 Sastojci:

600 g teleće lopatice bez kosti
5 ljutika
3 režnja češnjaka
2 mrkve
1/2 celera
2 žlice ulja
1 žličica koncentrata rajčice
150 ml suhog crnog vina
350 ml goveđeg temeljca
1 lovorov list
2 zrna pimenta
žličica sjeckanog ružmarina
žličica sjeckanog timijana
sol  i svježe mljeveni papar
10 crnih maslina bez koštica

 Priprema:
  1. Oprano meso posušite i narežite ga na kocke. Oljuštite ljutiku i češnjak te ih prepolovite. Mrkvu i celer ogulite i izrežite na sitne kockice.
  2. U loncu zagrijte ulje, na njemu popržite meso da se zarumeni, a zatim ga izvadite na stranu.
  3. Na masnoći od mesa propirjajte pripremljeno povrće, umiješajte koncentrat rajčice pa sve podlijte vinom.
  4. Kada dio vina ishlapi, dolijte juhu, začine i začinsko bilje te povrće posolite i popaprite.
  5. U lonac vratite meso, stavite poklopac i ostavite gulaš da vrije oko 1,5 sat.
  6. Otprilike 15 minuta prije kraja kuhanja u gulaš dodajte masline, koje po želji možete prepoloviti. Dotjerajte okus pa jelo poslužite uz kuhani krumpir.

Nema komentara:

Objavi komentar