petak, 27. siječnja 2017.

Hrskave knedle punjene mesom


Kao i kod uobičajene pripreme knedli, i za ove se tijesto radi s krumpirom. No, ono što je drugačije, jest što ove knedle nisu punjene svima omiljenim punjenjem - pekmezom, već mesom. Također, hrskave su zbog tog što ih se, kada su spremne za pečenje, uvalja u krušne mrvice. Ovakve knedle tipične su za alpsko područje i uglavnom se tamo pripremaju, no zašto ih ne biste probali i vi! Meso koje ćete koristiti za pripremu ovih knedli treba biti već pečeno, tako da možete iskoristiti ostatke mesa od pečene piletine, svinjskog mesnog pečenja i slično. Poslužite ih uz neki dobar umak od gljiva i sezonsku salatu i uživajte!

Sastojci:
 2 žlice maslinovog ulja 

1 luk, sitno nasjeckan 

500 g pečenog mesa

Mljeveni muškatni oraščić 

Lišće od svježeg peršina 

500 g krumpira, neoguljenog

25 g glatkog brašna 

70 g brašna od riže

15 g fine kukuruzne palente 

1 jaje 

100 g rastopljenog maslaca 

150 g krušnih mrvica Ulje za prženje

Priprema:  

Na malo ulja popržiti luk dok ne omekša; ohladiti ga pa pomiješati s mesom (očišćenim od kožica i kostiju), muškatnim oraščićem i peršinom i izmiksati u blenderu dok se sve ne usitni; oblikovati u male kuglice, otprilike 20 kuglica će ispasti od ove smjese 

Krumpir skuhati u kori (kao za krumpir salatu), pa ga ohladiti, oguliti koru i izmiksati u pire, pomiješati ga s brašnima, palentom i jajem te posoliti; zamijesiti u  glatko tijesto pa zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 2 sata 

Ohlađeno tijesto rukama oblikovati u valjak pa ga izrezati na 20 jednakih dijelova (ili onoliko koliko vam je ispalo mesnih okruglica) i potom svaku mesnu kuglicu zamotati tijestom (kao kod običnih knedli) te potom svaku uvaljati u krušne mrvice 

Peći u zagrijanom ulju nekoliko minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskave 

Po želji, poslužite ih uz umak od majoneze i svježeg hrena

Nema komentara:

Objavi komentar