subota, 28. siječnja 2017.

Rafaelo štangle


Sastojci za donji deo:
  • 250 gr šećera
  • 100 gr margarina
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 300 gr keksa
  • 100 ml vode
Beli deo:
  • 100 gr margarina
  • 200 gr šećera
  • 200 gr mleka u prahu
  • 100 ml vode
  • 100 gr kokosa
Glazura:
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:
Pomešati vodu i šećera pa staviti na vatru da provri.
Kad provri kuaati 2 minute pa dodati iseckan margarin i čekati da se otopi uz mešanje.
Skloniti sa vatre i dodati keks i orahe pa promešati da se sjedini.
U posudu 25 cm x 15 cm staviti aluminijumsku foliju pa istresti i poravnati.
Moja posuda je bila nešto manja pa mi je i kolač bio višlji ( lošaaaa procena )
Za beli deo pomešati opet šećer u vodu i staviti da prvri pa kad provri kuvati minut – dva pa skloniti sa vatre i odmah sipati u posudu u koju ste staviti mleko u prahu i mutiti mikserom.
Polako sipate sirup i mutite.
Na kraju dodati kokos i opet umutite.
Prelijete preko keks dela i ostavite da se hladi.
Staviti kada se ohladi u frižider pa kada se stegne otopiti mlečnu čokoladu sa kašikom ulja i preliti preko cele bele mase.
Ohladiti sve dobro, najbolje preko noći i sutradan izvaditi sa volijom sve napolje pa iseći u štanglice.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar