nedjelja, 29. siječnja 2017.

Krompir sa tikvicama iz rerne

Jednostavan i brz prilog uz malo luka i šargarepe preliveno pavlakom, jajetom i sa malo sira koji obogaćuju ovo jelo.


Sastojci:
  • 1 veća tikvica
  • 4 – 5 krompira
  • 1 veća  šargarepa
  • 2 mlada luka
  • 3 cela jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 50 ml vode
  • 1 kašika suvog zalina
  • malo soli
  • 100 gr tvrdog sira
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Očistiti krompir, tikvicu i šargarepu.
Iseći sve na kolutove debljine 5mm.
Na dno usuti malo ulja ( 2 – 3 kašike ) i posuti sa pola iseckanog luka.
Naizmenično slagati kolut kromira pa kolut tikvice u krug.
Izmedju staviti kolutove šargarepe. 

Posuti ostakom luka.
Umutiti pavlaku, jaje, suvi začin i malo soli sa sirom izrendanim na sitnu rešetku, pa dodati i vodu.
Ovom masom preliti tikvice i krompir.
Staviti preko alu foliju i peći 30 minuta pa skinuti foliju i eći sve dok odgore lepo ne porumeni.
Prohladiti i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar