nedjelja, 29. siječnja 2017.

Rolat sa bananicama u oblandi

Brzo i jednostavno, a deca i odrasli obožavaju. Malo zaboravljen brzi kolačić…ali redovno prisutan na slavljima.


Sastojci:
  • 100 ml mleka
  • 200 gr mlevenog keksa  ( može još kombinacija oraha i mlevenog keksa )
  • 100 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 krem bananice
  • 1 oblatna
Priprema:
Mleku dodati šećer, margarin i vanilin šećer, pa staviti na vatru da provri.
Kad provri i kuva par minuta dodati keks pa mešati.
Skloniti sa vatre pa ako nije dovoljno gusto dodati još malo keksa. ( količina keksa može malo da varira zavisno od toga koliko je vlažan ).
Oblatnu staviti na mokru krpu i poklopiti sa drugom mokrom krpom.
Sačekati da oblanda omekša kako bi se lepo mogla uviti.
Kad omekša staviti sav fil na oblatnu i lepo rasporediti.
Na ivicu poredjati bananice i urolati sa krpom koja je ispod.
Stisnuti malo ivice kad se urola i ostaviti da se oblatna osuši.
Ako želite možete je preliti glazurom a i ne mora.
Osušenu oblandu možete odmah poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar