ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Moskva torta


  Sastojci

  • Sastojci za biskvite:
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 200 g rezanih oraha
  • Sastojci za kremu:
  • 12 žumanjaka
  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 1 mala limenka ananasa
  • 1 staklenka višanja
  • 100 g oguljenih lješnjaka
  • Sastojci za ukrašavanje:
  • 3 dl vrhnja za šlag

Priprema

1. Biskviti
Bjelanjke sobne temperature izraditi mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom lagano umiješati rezane orahe i brašno. Na 4 masna papira olovkom iscrtati krugove promjera 28 cm, okrenuti papir te smjesu od bjelanjaka i oraha podijeliti na pripremljene krugove.
Lagano izravnati bjelanjke te jednu po jednu peći oko 15 minuta na 180 ̊C.

2.Krema
Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari do 75 ̊C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude.  U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac. Umiješati šlag od 3 dl vrhnja. Kremu podijeliti na 4 dijela i u svaki dio dodati drugi sastojak. 

3. Tortu slagati u kalup promjera 28 cm.
1. biskvit- u ¼ kreme umiješati sitno rezani ananas 
2. biskvit- u ¼ kreme umiješati rezane višnje ( višnje dobro ocijediti)
3. biskvit -u ¼ kreme umiješati 100 g pečenih i rezanih lješnjaka

4. biskvit - ¼ kreme – premazati tortu
4. Tortu čuvati u hladnjaku 12 sati, skinuti kalup te ju ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Nema komentara:

Objavi komentar