ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Klasična grčka musaka


SASTOJCI:
400 gr patlidžana
400 gr oguljenog krompira
500 gr rajčica
500gr mljevenog mesa
2 glavice luka
3 češnja češnjaka (listići)
3 jaja
3,75 dl mlijeka
4 žlice maslinovog ulja
mješavina začina (bosiljak, origano, peršin)
šareni papar

PRIPREMA:
Patlidžane narežete na ploške te ih lagano posolite. I oguljeni krompir narežete na ploške. Kalup za nabujak tanko premažite uljem. Na dno kalupa složite ploške krompira, obilno ispospite mješavinom začina i krompir pecite 30 minuta na 200 stepeni C. Na malo ulja staklasto popržite sjeckani luk te mu dodajte listiće češnjaka i mljeveno meso. Stalno miješajući dobro ispržite meso. Začinite ga paprom i biljnim začinima. Meso odmaknite s vatre i dobro ohladite, a zatim ga razdijelite po pečenom krompiru.

POSTUPAK:
Ploške patlidžana brzo ispržite na vrućem ulju i ocijedite na papirnatom ubrusu. Zajedno sa rajčicama slažite ih naizmjenično po mesu te još jednom začinite paprom i biljnim začinima. Preko svega prelijete jaja razmućena sa mlijekom i musaku dovršite u pećnici (30 minuta na 200C).

Nema komentara:

Objavi komentar