subota, 28. siječnja 2017.

Ćufte iz rerne sa povrćem

Jednostavni brzo sve samo spakujete u rernu. Koristite povrće koje je trenutno u sezoni i imate i prilog uz ćufte. Ako volite možete sve i da zalijete pred kraj sa krem supom od šampinjona pa dobijete sve u sosu. Varijacije su zaista razne, samo pustite mašti na volju.


 Sastojci:
  • 800 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 veča krompira, 1 veliki paradajz, 1 veliki ljubičasti luk
  • ( može da se doda plavi patlidžan, tikvica, kupus, šargarepa, sečeno na kolutove )
  • 2 pune kašike suvog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 puna kašika sušenog peršuna lista
  • 100 ml ulja
  • 50 ml vode – ukoliko stavljate, tikvicu, kupus, patlidžan nemojte dodavati vodu jer one ispuste
  • malo soli
Priprema:
Mesu dodati iseckan sitno crni luk i beli, biber, suvi začin i peršun pa sve rukom izmesiti.
Ostaviti da odstoji dok pripremite ostale sastojke.
Krompir očistiti i iseči na kolutove, isto i sa ljubičastim lukom i paradajzom.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Istresti ulje i vodu ( ukoliko stavljate )
Oblikovati ćufte prvo i malo stanjiti ih.
Slagati kako hoćete, po kolut od svega, čega ima najviše ponavljate.



Prekriti folijom i staviti da se peče 60 minuta.
Skloniti foliju pa peći još 30 minuta.
Ukoliko želite sos, izmutite posle 60 minuta 300 ml vode i krem supu i zalijte, prodrmate
Servirati toplo.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar