ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Neskvik torta


Sastojci za testo (3 puta):
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 60 gr margarina
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
Sastojci za krem:
  • 6 žumanaca
  • 3 1/2 kašike šećera
  • 3 1/2 kašike brašna
  • 340 ml mleka
  • 70 gr Neskvika
  • 85 gr  margarina, sobna temperatura
  • 85 gr šećera u prahu
Još:
  • 350 ml slatka pavlaka
Priprema:
Odvojite žumanca, belancima dodajte prstohvat soli i miksirajte u jak šne.
Žumanca pomešajte sa šećerom pa mutite dok ne pobele, dodajte suve sastojke pa u to lagano umešajte belanca.
U okrugli pleh (25-30cm) stavite pek papir pa istresite smesu i pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Krem:
Pomešajte žumanca sa šećerom, dodajte brašno, mešajte dok ne postane glatko, zatim postepeno dodajte mleko i nastavite mešanje pri maloj brzini.
Stavite na vatru da se skuva u šerpu sa debelim dnom ili na paru, kad se zgusne skoliniti sa vatre pa umešati Neskvik.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Margarin i šećer u prahu izmiksirajte.
Dodajte u ohladjen fil.
Umutite slatku pavlaku pa dodajte filu nekoliko kašika.
Pazite da ne mutite previše da fil ne bi jako omekanio.
Ostatak pavlake služi za filovanje.
Podelite ga na 3 dela ili odokativno premazujte.
Kora, Neskvik fil pa slatka pavlaka, tako 3 puta.
Dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar