Sastojci
Fil
– 8
dcl mlijeka
– 8 žlica brašna
– 8 kom jaja
– 4 žlice šećera
– 1 vanilija
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 5 žlica sitnog šećera
– 0,5 kg keksa petit
– 8 žlica brašna
– 8 kom jaja
– 4 žlice šećera
– 1 vanilija
– 20 dkg margarina
– 10 dkg čokolade za kuhanje
– 5 žlica sitnog šećera
– 0,5 kg keksa petit
Priprema
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka. Mlijeko
staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl. U žumanjke staviti šećer i mutiti
mikserom pa dodati vaniliju i brašno i dalje mutiti mikserom pa lagano
dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica,
možemo si pomoći mikserom. Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali
moramo koji puta promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa
sitnim šećerom i otopiti čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo
mikserom da krema bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki
red 14 keksa tj.27 i tako tri reda) premažemo keks kuhanom kafom.
Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak
podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žut a u drugi dodamo otopljenu čokoladu.
Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil
pa keks. Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kafom. Gore stavimo žuti fil koji
smo odvojili i naribamo čokoladu.
Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se
stegne. Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na
parii staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za
nešto drugo.
Nema komentara:
Objavi komentar