četvrtak, 2. veljače 2017.

Kraljevska torta




Sastojci
2 KORE PO
  • 6 bjelanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika mljevenih oraha
  • 6 kašika mljevenih lješnjaka
ZA FIL
  • 450 gr šećera
  • 5 cijelih jaja
  • 1 vanila
  • 1 mala šoljica mlijeka
  • 550 gr putera (ili pola-pola sa margarinom)
  • 200 gr čokolade
ZA UKRAS
  • 200 gr proprženih četvrtina oraha
  • 200 gr Čokolade
  • 100 gr putera.

Priprema
1.      Umutiti belanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po širini i napraviti 4 kore.
2.      Fil od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari, pa u topao dodati puter i kockice čokolade. 
3.      Nafilovati tortu totalno.
4.      Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
Čokoladu i puter zagrejati, lepo sjediniti i bukvalno ZALITI preko oraha i da curi niz tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar