Sastojci
2
KORE PO
- 6 bjelanaca
- 6 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika mljevenih oraha
- 6 kašika mljevenih lješnjaka
ZA
FIL
- 450 gr šećera
- 5 cijelih jaja
- 1 vanila
- 1 mala šoljica mlijeka
- 550 gr putera (ili pola-pola sa margarinom)
- 200 gr čokolade
ZA
UKRAS
- 200 gr proprženih četvrtina oraha
- 200 gr Čokolade
- 100 gr putera.
Priprema
1. Umutiti
belanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za
pečenje u plehu od rerne. Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po
širini i napraviti 4 kore.
2. Fil
od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari, pa u topao dodati puter i
kockice čokolade.
3. Nafilovati
tortu totalno.
4. Propržene
četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi
se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
Čokoladu i puter zagrejati,
lepo sjediniti i bukvalno ZALITI preko oraha i da curi niz tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar