Sastojci
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 2 žlice pšeničnog oštrog brašna
- 2 žlice gustina
- 100 g šećera
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g Čokolino namaza
- 5 krem bananica
- 100 g čokolade
- 700 g keksa Petit Beurre
- Sok od 2 narandže
- 2 vrećice šlag pjene
- 250 ml mlijeka
Priprema
1.
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu
pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
3. U
rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom
izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
4. U
prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći
naribanu čokoladu.
5.
Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu
kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj
posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
6.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom
miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
7.
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Posluživanje
Kolač
narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kolač
mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.
Nema komentara:
Objavi komentar