četvrtak, 2. veljače 2017.

Jako ukusan rolat koji podsjeća na sladoled - BANANA SPLIT ROLAT




Sastojci:

Biskvit
-          6 jaja
-          2 kas. vrele vode
-          150 g secera u prahu
-          60 g brasna
-          50 g mljevenih oraha
-          1 vanilija secer

Fil
-          400 ml mlijeka
-          1 puding od vanilije
-          200 g maslaca
-          150 g secera u prahu
-          2-3 banane
-          3-4 kas. cokoladnih mrvica

Ukras
-          2 slag kreme
-          2 kas. Eurokrema
-          3 kas. mljevenih oraha

Priprema:
1.      Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu. Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja. Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2.      U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima. Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto. Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3.      Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4.      Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5.      Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru. Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita. Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.

Nema komentara:

Objavi komentar