Sastojci:
Biskvit
-
6
jaja
-
2
kas. vrele vode
-
150
g secera u prahu
-
60 g
brasna
-
50 g
mljevenih oraha
-
1
vanilija secer
Fil
-
400
ml mlijeka
-
1
puding od vanilije
-
200
g maslaca
-
150
g secera u prahu
-
2-3
banane
-
3-4
kas. cokoladnih mrvica
Ukras
-
2
slag kreme
-
2
kas. Eurokrema
-
3
kas. mljevenih oraha
Priprema:
1. Pjenasto umutite zumanca sa
75 g secera u prahu. Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i
postane blijedja. Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i
vanilija secer.
2. U umucena zumanca dodajte
lagano brasno sa mljevenim orasima. Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i
pazljivo promijesajte tijesto. Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3. Ispecenu koru odmah izrucite
na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4. Za fil skuhajte puding u 400
ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp. Da vam se nebi stvorila kora
na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5. Omeksali maslac umutite sa secerom
u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte cokoladne mrvce i
dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru. Razavijte krpu sa biskvitom
i nanesite fil preko citavog biskvita. Banane ogulite , odstranite im krajeve i
poslozite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite
slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Nema komentara:
Objavi komentar